Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Makaron ze szpinakiem i tofu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
mostek z żeberkami 10 dekagramów
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
cebula 2 sztuk
szpinak 50 dekagramów
makaron razowy 1 sztuk
tofu 50 gramów

Wykonanie:

Ugotować makaron. Szpinak opłukać i wrzucić na wrzącą, osoloną wodę. Gotować 5 minut. Odsączyć z wody i rozdusić widelcem lub zmiksować. Rozgrzać na patelni oliwę, wrzucić na nią pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poczekać aż cebulka się podrumieni, a następnie dodać ugotowany szpinak. Dodać też pokrojony w kostkę tofu i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Dusić razem jeszcze kilka minut. Jeśli sos jest gęsty można dodać trochę wody. Przyprawić do smaku solą, zmiażdżonym ząbkiem czosnku i pieprzem. Połączyć makaron z sosem, posypać natką z pietruszki.

Uwagi:

Świeże liście szpinaku


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: rendana

Data: 2010-03-29

Doskonały przepis, smaczna potrawa. Szybko się przyżądza. Makaron Bartolini naturalny smakuję jak ten własnej roboty

Autor: Floress

Data: 2009-04-30

super, polecam

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER