Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Airstrike

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 10
Składnik składniki Logo Ilość Czego
Galiano 45 mililitrów
koniak 20 mililitrów
Kwiazdka anyżowa 1 sztuk

Wykonanie:

Podgrzać Gailiano i koniak w małym rondelku. Przelać do żaroodpornej szklaneczki, dodając gwiazdkę anyżu. Za pomocą długiej zapałki podpalić ostrożnie koktajl. Mikstura powinna płonąć parę minut, dopóki anyż nie zacznie uwalniać aromatu. Podawać po wystygnięciu.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Szesana

Data: 2009-04-09

Podobno jedni anyż uwielbiają inni nienawidzą. I chociaż ja należę raczej do tej drugiej grupy to ta zabawa z ogniem wyjątkowo mi się podoba:D

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER