Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Papryki faszerowane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bułka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
mielone mięso 40 dekagramów
musztarda 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka 4 sztuk
pomidory 2 sztuk
czosnku 1 ząbki
suszone zioła prowansalskie według uznania
rosół 200 mililitrów
świeże zioła do dekoracji według uznania

Wykonanie:

Bułkę namoczyć. Cebulę obrać, posiekać. Mięso zagnieść z bułką, cebulką, musztardą i koncentratem pomidorowym. Przyprawić solą i pieprzem.
Strąki papryki oczyścić, odkroić czapeczki, usunąć gniazda nasienne. Strąki papryki wypełnić masą mięsną. Pomidory oczyścić, opłukać, pokroić w kosteczkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Do żaroodpornej formy przełożyć czosnek i pomidory. Posypać solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Pośrodku umieścić faszerowane papryki. Podlać gorącym rosołem, piec 20 min w temp, 200°C. Gotowe danie udekorować gałązkami świeżych ziół.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER