Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Pieczeń z marchewką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieczywo tostowe 3 sztuk
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
jajka 3 sztuk
mielone mięso 75 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
ostra papryka według uznania
marchewka 75 dekagramów
olej 3 łyżek stołowych
rosół 170 mililitrów
pieprz cayane według uznania
mielona kolendra 1 szczypta
natka pietruszki 1 sztuk
tłuszcz według uznania
bułka tarta według uznania

Wykonanie:

Pieczywo namoczyć w zimnej wodzie. Cebule i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Mięso zagnieść z cebulą, czosnkiem, jajkami, solą, pieprzem i papryką. Okrągłą formę posmarować tłuszczem, posypać tartą bułką,
wypełnić mięsem. Piec 30-35 min w temp. 200°C.Marchewkę obrać, jedną pokroić w szerokie, pozostałą w cienkie paseczki (wzdłuż). Mięso przełożyć na blachę, piec jeszcze 10 min w tej samej temperaturze. Szerokie paski marchewki dusić 2 min na oleju. Dodać resztę marchewki. Podlać rosołem, dusić jeszcze 5 min, przyprawić cayenne. Marchewkę wymieszać z kolendra, ułożyć na pieczeni. Danie udekorować pietruszką.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER