Użytkowników online: 21
kulinaria
« Powrót  

Szaszłyki z ryżem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
olej 4 łyżek stołowych
ryż długoziarnisty 20 dekagramów
rosół 1/2 litrów
pomidory z puszki 50 dekagramów
jajo 1 sztuk
mielone mięso 50 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
suszony majeranek według uznania
słodka papryka według uznania
strąk zielonej papryki 1 sztuk
strąk żołtej papryki 1 sztuk
chudy boczek 10 dekagramów

Wykonanie:

Cebule i czosnek obrać, posiekać. Rozgrzać 2 łyżki oleju, zeszklić na nim połowę cebuli i czosnku. Wsypać ryż, zeszklić. Następnie podlać rosołem i pomidorami z puszki. Przykryć, gotować 25 min, często mieszając.
Mięso zagnieść z pozostałą cebulą, czosnkiem i jajkiem. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką. Z masy mięsnej uformować 12 kulek.
Strąki papryki oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Boczek pokroić na 8 cienkich kawałków.
Na szpilki do szaszłyków i nadziewać na przemian paprykę, boczek i mięso. Smażyć 10 min na oleju. Podawać z ryżem. Można udekorować majerankiem.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER