Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Napój ostry z pomidorów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
serwatka 1,5 szklanek
sok pomidorowy 1 szklanek
pietruszka według uznania
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
ostra papryka według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
mięta według uznania

Wykonanie:

Serwatkę i sos pomidorowy oziębić w lodówce. Listki mięty umyć, osączyć, pokrajać, wymieszać z pietruszką i kilkoma łyżkami soku pomidorowego, zmiksować z pozostałym sokiem i serwatką, dodać paprykę, sok z cytryny i przyprawić do smaku solą i pieprzem.. Napój powinien być bardzo ostry. Można go przyprawić szczyptą cukru. Ewentualnie ozdobić marchewką i oliwkami, lub innymi dowolnymi warzywami.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER