Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Jamaican Black Coffee

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cytryna 1 sztuk
pomarańcza 2 sztuk
kawa 1,5 litrów
rum 45 mililitrów
cukier 85 gramów

Wykonanie:

Plasterki cytryny i pomarańczy włożyć do rondla. Wlać kawę i postawić na ogniu. Kiedy będzie bliska wrzenia, dodać rum i cukier, dobrze zamieszać, a gdy cukier się rozpuści, natychmiast zdjąć z ognia. Jeszcze bardzo gorącą kawę przelać do żaroodpornych filiżanek, przybrać plasterkami świeżej cytryny.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Scully16

Data: 2009-04-16

;D a jak rozgrzewa :D

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER