Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kompot z jabłek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jabłka 500 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
skóra z pomarańczy według uznania

Wykonanie:

Jabłka umyć, obrać pokroić w cząsteczki usuwając gniazda nasienne. Zagotować około 2,5 szklanki wody z dodatkiem umytej skórki pomarańczowej lub cytryny oraz cukru, do wrzącej wody włożyć jabłka, przykryć, zagotować, odstawić, ostudzić. Oziębić w lodówce . Przelać do salaterki. Kompot z jabłek podaje się nie tylko jako deser, ale również jako dodatek do pieczonych kaczek, gęsi i perliczek.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER