Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Sos cebulowy biały

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 300 gramów
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
mleko 1 plastry
rosół 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Cebulę obrać , opłukać, pokroić. Rosół zagotować, do wrzącego włożyć cebulę, ugotować do miękkości.Ostudzić, zmiksować lub przetrzeć przez sito. Stopić masło , dodać przesianą mąkę, wymieszać, rozprowadzić mlekiem, mieszając trzepaczką, doprawić do wrzenia. Wymieszać z przecierem cebulowym. Przyprawić solą i pieprzem. Ozdobić prażona cebulka.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Świetne i pyszne :))) Polecam !!!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER