Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Sos śmietanowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wywar z warzyw 1 szklanek
śmietana 1 szklanek
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
masło 0,5 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
sok z cytryny według uznania

Wykonanie:

Masło roztopić i wymieszać z mąka, nie rumieniec. Rozprowadzić wywarem, mieszając zagotować. Odstawić. Wymieszać ze śmietaną, dodać nać pietruszki. Przyprawić solą i sokiem z cytryny do smaku. Podawać do mięs na ciepło lub zimno.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: aga

Data: 2012-05-05

Sos pychotka, zrobiłam dzisiaj na obiad.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER