Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Deser sherry

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
budyń waniliowy 1 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
mleko 1/2 litrów
sherry 3/4 łyżek stołowych
śmietana kremówka 200 gramów
brzoskwinie 4 sztuk

Wykonanie:

Proszek budyniowy utrzeć z cukrem i 6 łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować, dodać budyń, stale mieszając, przestudzić. Następnie dodać sherry i wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno. 2/3 bitej śmietany rozprowadzić z budyniem. Deser nałożyć do naczyń i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Resztę śmietany nałożyć do szprycki z końcówką o przekroju gwiazdki i ozdobić wyciśniętą śmietaną porcje deseru. Brzoskwinie odsączyć na sicie, ponacinać w kształcie wachlarza i przybrać deser.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Świetne i pyszne :))) Polecam !!!

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Świetne i pyszne :))) Polecam !!!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER