Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Tort

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
biszkopt 1 sztuk
jaja 6 sztuk
cukier 1,5 szklanek
mleko 1,5 szklanek
masło 1,5 kostek
cukier waniliowy 1 sztuk
wiśnie ze spirytusu 250- 400 gramów
kakao 2-3 łyżek stołowych
masło 10 dekagramów
cukier 10 dekagramów
kakao 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 0,5 łyżek stołowych
mleko 4-5 łyżek stołowych

Wykonanie:

Mleko zagotować i ostudzić, jaja całe ubić na parze z cukrem i wlać do przestudzonego mleka. Postawić na mały ogień, mieszając podgrzewać 20 minut-do konsystencji budyniu - całą masę wystudzić.
Utrzeć masło i bardzo powoli ciągle mieszając wlewać wystudzoną masę, następnie dodać kakao i wiśnie ze spirytusu, na biszkopcie ułożyć masę i polać polewą(masło+cukier+kakao+mąka ziemniaczana+mleko)

Uwagi:

na tortownicę o śr 30cm potrzeba 1,5 porcji

Autor: elinka

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER