Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zebra

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
mąka 25 dekagramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
olej 3/4 szklanek
woda 1 szklanek
kakao 3 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
cukier 1,5 szklanek

Wykonanie:

białka ubić na sztywno dodać mieszając cukier następnie żółtka, potem mąkę z proszkiem, następnie olej i na koniec wodę, po uzyskani jednolitej masy ciasto dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy 3 łyżki kakao, a do drugiej części 3 łyżki mąki. Bierzemy tortownicę i nakładamy raz białe ciasto raz ciemne. Ciasto nakładać łyżką wazową na środek tortownicy. Pieczemy ok 1 godz w temp 180 stopni Celsjusza

Uwagi:

tortownica o średnicy ok 25 cm, można to piec również w formie babki

Autor: elinka

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER