Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Stek po szulersku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
stek 1 kilogramów
masło 20 gramów
pieprz w ziarnach 2 łyżek stołowych
śmietana 4 łyżek stołowych
wódka 50 mililitrów
sól według uznania
rosół grzybowy według uznania

Wykonanie:

Stek musimy uprzednio ugotować w rosole grzybowym z kostki. Ziarna pieprzu lekko zmiażdżyć tłuczkiem do mięsa, obtoczyć w nim mięso. Stopić masło i usmażyć steki po dwie minuty z każdej strony, posolić i wyjąć na półmisek. Do pozostałego ze smażenia sosu dodać brandy, zagotować, i zapalić. Kiedy płomień zgaśnie , dodać śmietanę i zagęścić na dużym ogniu, nie doprowadzając jednak do wrzenia. Sosem tym polewać steki.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER