Użytkowników online: 5
kulinaria
« Powrót  

Dziczyzna z chili

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 150 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mielona dziczyzna 1,5 kilogramów
olej roślinny 1/4 szklanek
bulion wołowy 4 szklanek
chili 5 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
liście laurowe 3 listków
zmielony kminek 1 łyżek deserowych
suszony majeranek 1 łyżek deserowych
papryka suszona 1 łyżek deserowych
gorzka czekolada 1/4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka kukurydziana 2 łyżek stołowych
woda 2 łyżek stołowych
gotowana fasola 2 szklanek

Wykonanie:

Rozgrzać tłuszcz w dużym rondlu. Włożyć mięso i smażyć stale mieszając widelcem, aż będzie rozdrobnione i przyrumienione. Odlać nadmiar tłuszczu. Zmieszać z chili. Smażyć, stale mieszając, przez 3 minuty. Dodać 3 szklanki bulionu wołowego, czosnek, liście laurowe, kminek, majeranek, paprykę i czekoladę. Dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do bardzo małego. Dusić pod przykryciem, często mieszając, przez około 1 godziny. Rozprowadzić mąkę kukurydzianą wodą. Wymieszać z całością i gotować, często mieszając, przez 5 minut. Dodać fasolę, dokładnie wymieszać i silnie podgrzać. Podawać z gotowanym ryżem.

Autor: pikerjoa

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER