Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Czekolada po meksykańsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kakao 1/4 szklanek
cukier 1/4 szklanek
Cynamon 1/2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
mleko 3 szklanek
śmietanka 1 szklanek
wanilia 1 łyżek deserowych
bita śmietana według uznania

Wykonanie:

Na małym ogniu połączyć kakao, cukier, sól i 1 szklankę mleka, mieszać aż będzie gładkie. Zwiększyć ogień, po chwili dodać resztę mleka, śmietankę i wanilię. Doprowadzić do zagotowania. Podawać w szklankach lub kubeczkach. Przybrać bitą śmietaną.

Autor: pikerjoa

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: tico9595

Data: 2010-12-19

bardzo dobre moja rodzina była zadowolona!!

Autor: Maite;*

Data: 2010-01-20

Bardzo dobre

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER