Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Chop suey

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
olej 2 łyżek stołowych
posiekana kapusta pekińska 2 szklanek
seler pokrojony w plasterki 2 szklanek
cebula pokrojona w plasterki 2 szklanek
ugotowany kurczak 2 szklanek
orzechy wodne 1/2 szklanek
mąka ziemniaczano-kukurydziana 3 łyżek stołowych
bulion 1/4 szklanek
sos sojowy 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz turecki 1 szczypta

Wykonanie:

Rozgrzać olej w rondlu, dodać kapustę, selera i cebulę. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, przez około 3-4 minuty. Dodać mięso pokrojone w paski i orzechy wodne. Dokładnie wszystko wymieszać. Zmniejszyć ogień i rozmieszać z mąką ziemniaczano-kukurydzianą rozprowadzoną z bulionem na gładką pastę. Gotować stale mieszając, aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia i przyprawić sosem sojowym oraz solą i pieprzem do smaku. Podawać z gorącym ryżem.

Autor: pikerjoa

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: anim

Data: 2009-02-09

przepraszam ale jak selera 2 szklanki. Ja z gotowania jestem mało rozgarniety. Niech mi ktoś z tym pomoże.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER