Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Bułeczki z ostrygami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bułeczki 6 sztuk
ostrygi z puszki 2 szklanek
gałka muszkatołowa 1 szczypta
ziarnka pieprzu 1 szczypta
sól według uznania
masło 2 łyżek stołowych
pietruszka 6 gałązki

Wykonanie:

Ściąć wierzch bułeczek i wyjąć miąższ. Osączyć ostrygi i umyć je w wodzie z dodatkiem soli. Do pozostałego płynu z puszki wrzucić startą gałkę muszkatołową oraz kilka ziarek pieprzu. Przelać do rondla i postawić na małym ogniu. Dodać ostrygi i masło, chwilę poddusić. Nałożyć ostrygi do bułeczek i potrzymać je w gorącym piekarniku (190 - 200 stopni Celsjusza), aż będą wystarczająco ciepłe. Przybrać gałązkami pietruszki.

Autor: pikerjoa

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Ciopcik

Data: 2009-04-19

mniam

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER