Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Bakłażany z Zachodniego Wybrzeża

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bakłażany 12 sztuk
sól według uznania
papryka według uznania
masło według uznania
majonez 3 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
pieprz według uznania
sos worcester 1/2 łyżek deserowych
sos chili 1 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
liście sałaty 1 sztuk

Wykonanie:

Obrać bakłażany i pokroić je na plasterki grubości około 1 cm. Przyprawić solą i papryką. Ułożyć w brytfankach. Na każdy plasterek położyć odrobinę masła. Piec w gorącym piekarniku (200 stopni Celsjusza)aż będą miękkie (około 15 minut), przewracając plasterki tylko raz i kładąc odrobinę masła również na drugiej stronie. Upieczone bakłażany umieścić w marynacie zrobionej z majonezu, octu, soku cytrynowego, soli i pieprzu do smaku, sosu Worcester i sosu chili. Podawać na zimno, przybrane liśćmi sałaty i posypane drobno posiekanymi jajkami.

Autor: pikerjoa

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: michael2

Data: 2009-12-23

super

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER