Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Awokado w sosie cytrynowo miodowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
olej kukurydziany 1/2 szklanek
ocet 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
listki rzeżuchy według uznania
mandarynki 6 sztuk
awokado 3 sztuk

Wykonanie:

Ułożyć plasterki awokado w salaterce, na nich cząstki mandarynek. W szklanym naczyniu połączyć miód, sok z cytryny i ocet, przyprawić pieprzem i szczyptą soli. Energicznie wstrząsnąć (jeżeli sos ma być użyty natychmiast, wstawić naczynie do ciepłej wody, żeby miód szybciej się rozpuścił). Dodać olej i ponownie wstrząsnąć. Skropić owoce sosem i udekorować listkami rzeżuchy.

Autor: pikerjoa

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER