Użytkowników online: 23
kulinaria
« Powrót  

Aromatyczna surówka

Opis:

Jedna porcja tej surówki dostarcza 245 mg sodu i pokrywa 45 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta 4 szklanek
papryka 1/4 szklanek
seler 1/4 szklanek
cebula 2 łyżek stołowych
olej 1/4 szklanek
ocet 3 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
gorczyca 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Wykonanie:

Zmieszać razem poszatkowaną kapustę, posiekaną paprykę, selera oraz drobno posiekaną cebulę. Osobno połączyć wszystkie składniki sosu. Przykryć, dobrze wstrząsnąć. Dodać sos do surówki i starannie wymieszać. Chłodzić w lodówce przynajmniej przez godzinę przed podaniem.

Autor: pikerjoa

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Pusia

Data: 2010-02-12

pewnie nawet nie dodacie tego kpomentarza , bo ci co pisza prawde to komentarze sa ukrywane

Autor: Pusia

Data: 2010-02-12

dziwny przepis , to co kapuste mam w szklanjac mierzyć ?a cebule w łyżkch stołowych ?

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

bardzo dobra

Autor: lukas010

Data: 2009-04-18

dobra do niedzielnego obiadu

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER