Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Bitter Gimlet

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gin 20 mililitrów
angostura 50 mililitrów
limetka 1 sztuk

Wykonanie:

Cząstki limetki włożyć do dzbanka i łyżeczką wycisnąć sok. Dodać pokruszony lód, gin i angosturę, energicznie wymieszać. Przelać przez sitko do niskiej szklanki wypełnionej w połowie lodem. Ozdobić plasterkami limetki.

Uwagi:

Angostura - gorzka wódka

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER