Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Pieczeń wieprzowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 140 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
łopatka wieprzowa 1 kilogramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej 2 łyżek stołowych
piwo 250 mililitrów
kminek mielony 1/2 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Skórę łopatki naciąć w romby, natrzeć solą, pieprzem i kminkiem.
Włoszczyznę i cebulę pokroić, czosnek wycisnąć. Piekarnik rozgrzać do 180 stpni Celsjusza.
Warzywa z cebulą i czosnkiem poddusić na oleju w brytfannie. Do brytfanny włożyc mięso skórą do góry. Piec pod przykryciem ok. 60 minut. Po 20 minutach wlać piwo.
Temperaturę podwyższyć do 200 stopni, mięso odwrócić i piec jeszcze 60 minut.

Uwagi:

Podawać z pyzami ziemniaczanymi.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER