Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Rolady wieprzowe w liściach pora

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sznycel wieprzowy 4 sztuk
sól według uznania
pieprz biały według uznania
musztarda 2 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
Serek wiejski 4 łyżek stołowych
por 2 sztuk
margaryna 50 gramów
śmietana 6 łyżek stołowych
curry 2 łyżek deserowych

Wykonanie:

Sznycle wieprzowe natrzeć solą i pieprzem, z jednej strony posmarować musztardą. Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z serkiem i rozłożyć na mięsie.
Pory podzielić na liście. Największe liście blanszować w osolonej wodzie 2 minuty. Kilka pozostałych liści pokroić w długie paski, resztę pokroić na kawałki.
Blanszowane liście rozłożyć, ułożyć na nich przygotowane sznycle i ciasno zwinąć. Roladki związać paskami pora lub nitką bawełnianą.
Do rondla włożyć margarynę, pokrojone pory, wlać śmietanę z curry, ułożyć rolady, dusić około 30 minut. Podawać z sosem i np. z duszoną marchewką.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-30

znakomite, naprawde polecam

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER