Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Rostbef z sosem chrzanowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rostbef 1 kilogramów
seler 150 gramów
rzodkiew 1/2 sztuk
bulion warzywny 4 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
chrzan 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Mięso oprószyć pieprzem, piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni Celsjusza. Po tym czasie obniżyć temperaturę do 190 stopni i piec jeszcze 30 minut polewając sosem.
Seler i rzodkiewki pokroić w kostkę, listki selera posiekać.
Sok cytrynowy wymieszać z bulionem, musztardą, chrzanem i olejem. Do sosu dodać warzywa pokrojone w kostkę. Całość doprawić solą i pieprzem.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Świetny przepis!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER