Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Wieprzowina z pieczarkami i makaronem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieczarki 500 gramów
wieprzowina 600 gramów
margaryna 2 łyżek stołowych
bulion mięsny 150 mililitrów
makaron kokardki 400 gramów
śmietana 300 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w cienkie plasterki.
Wieprzowinę pokroić w cienkie paski. Mięso obsmażyć na rozgrzanej margarynie na ostrym ogniu, co jakiś czas mieszając. Następnie wlać bulion, wymieszać całość dusić około 3 minuty.
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody.
Do podduszonego mięsa dodać pieczarki, wlać śmietanę i gotować na wolnym ogniu około 6 minut. Następnie doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Mięso podawać z makaronem, każdą porcję przybrać natką pietruszki.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER