Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Udziec jagnięcy z winnym sosem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
udziec jagnięcy 1,5 kilogramów
pomidory 500 gramów
szalotka 200 gramów
czosnek 4 ząbki
rozmaryn 2 sztuk
tymianek 2 łyżek deserowych
oliwa 3 łyżek stołowych
wino czerwone 500 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Szalotki i czosnek pokroić w ćwiartki. Pomidory sparzyć i obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Poobrywać igiełki rozmarynu od gałązek i posiekać.
Mięso natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem, zrumienić na oliwie. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
Szalotki, czosnek i rozmaryn dodać do mięsa i podsmażyć. Dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem, wlać wino. Udziec piec pod przykryciem ok. 60 minut, po 30 minutach odkryć. Sos z pieczenia zmiksować.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER