Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Pieczeń z indyka nadziewana serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 150 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z indyka 800 gramów
suszone morele 75 gramów
orzeszki piniowe 20 gramów
chleb tostowy 100 gramów
ser feta 100 gramów
jajko 1 sztuk
przyprawa chili według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
bulion warzywny 500 mililitrów
papryczka pepperoni 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk

Wykonanie:

Morele pokroić w kostkę, orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni. Z chleba poodcinać skórkę, miąższ pokroić w kostkę i zmiksować z pokruszoną fetą, jajkiem, 1/2 łyżeczki chili i pieprzem. Dodać morele i orzeszki, wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni Celsjusza. We filecie naciąć kieszeń, do środka nałożyć farsz, obwiązać nicią.
Mięso zrumienić ok. 8 minut na maśle, przyprawić solą i pieprzem, polać bulionem. Pepperoni i liść laurowy dodać do mięsa. Filet piec ok. 60 minut, w trakcie pieczenia polewać sosem.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Pycha!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER