Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Mostek cielęcy z farszem warzywnym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 150 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mostek cielęcy 1,5 kilogramów
ser rokpol 100 gramów
burak liściowy 1 sztuk
marchew 400 gramów
szynka 100 gramów
śmietana 100 mililitrów
pieczeń cielęca 200 gramów
masło 2 łyżek stołowych
seler 300 gramów
por 300 gramów
białe wino 100 mililitrów
wywar z wołowiny 700 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

W mięsie naciąć głęboką kieszeń, natrzeć solą i pieprzem. Buraka blanszować w osolonej wodzie, osączyć. Ser owinąć liściem buraka.
100 g marchwi pokroić w małą kostkę, wymieszać z szynką, śmietaną i posiekaną pieczenią cielęcą. Farsz doprawić solą i pieprzem. Mięso rozłożyć, posmarować farszem, na środku ułożyć ser. Cielęcinę złożyć i związać nitką.
Mięso zrumienić na maśle, następnie piec pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni Celsjusza ok. 2 godziny.
Marchew, seler i por podsmażyć na patelni i dodać do mięsa po 90 minutach pieczenia.
Sos wytworzony w trakcie pieczenia zagotować z winem, wlać wywar, podgrzać i przetrzeć przez sito.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER