Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Polędwica wołowa w cieście

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ciasto francuskie mrożone 450 gramów
szynka gotowana 250 gramów
cebulka ze szczypiorkiem 250 gramów
fenkuł 150 gramów
polędwica wołowa 800 gramów
estragon 1 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
bułka tarta 5 łyżek stołowych
anyżówka 1 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
żółtko 1 sztuk
mleko 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Ciasto rozmrozić, cebulki posiekać (2 odłożyć) razem z fenkułem. 100 g szynki pokroić w kostkę, wymieszać z warzywami, estragonem, jajkiem, bułką i anyżówką. Doprawić solą i pieprzem.
Mięso naciąć głęboko wzdłuż. Ułożyć dwa plastry szynki, 1/3 farszu i odłożone cebulki. Mięso złożyć i zrumienić na rogrzanym oleju ok. 10 minut.
Piekrnik rozgrzać do 220 stopni Celsjusza. Ciasto rozwałkować, posmarować resztą farszu i położyć resztę szynki. Mięso ułożyc na cieście, zwinąć, posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec ok. 40 minut.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER