Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Tosty ze szpinakiem i serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
chleb tostowy 16 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
pomidor 1 sztuk
mozzarella 150 gramów
anchois 8 sztuk
margaryna 6 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
cebula 1 sztuk
szpinak 350 gramów

Wykonanie:

Szpinak rozmrozić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach margaryny. Dodać szpinak, dusić 3 minuty,doprawić solą i pieprzem.
Anchois posiekać. Pomidor pokroić w plasterki, ser również pokroić w plastry.
Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z olejem, doprawić solą i pieprzem. Z kromek chleba wyciąć krążki, osiem posmarować olejem z czosnkiem. Następnie rozłożyć szpinak, anchois, plastry sera i pomidora. Kanapki przykryć pozostałymi krążkami chleba. docisnąć.
Jaja rozkłócić. Tosty obtoczyć w mące i jajach, smażyć kolejno na złocisto brązowo na pozostałej porcji margaryny, z każdej strony po 3 minuty. Tosty podawać przybrane np. bazylią i cząstkami pomidorów.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER