Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Mus z rabarbaru

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rabarbar 2 kilogramów
wino wytrawne musujace 600 mililitrów
miód płynny 5 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
białko 1 sztuk
cukier 90 gramów
pistacje 80 gramów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
cukier puder 6 łyżek stołowych

Wykonanie:

Rabarbar pokroić na kawałki. Wino z miodem doprowadzić do wrzenia, dodać rabarbar i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut, następnie zmiksować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 4 łyżkami wody i wlewać powoli do musu. Całość zagotować i wystudzić.
Białko ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier. Do piany dodać 50 g posiekanych pistacji. Na blachę wykładać porcje piany wielkości orzecha włoskiego, każdą piankę ozdobić pistacją. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza, ok. 15 minut.
Mus wymieszać z cukrem pudrem, posypać resztą pistacji i ozdobić bezami.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER