Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z sosem śmietanowo-serowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
sok z cytryny 6 łyżek stołowych
muszatrda 1 łyżek stołowych
kwaśna śmietana 150 gramów
twarożek 20% tłuszczu 250 gramów
chrzan tarty 1 łyżek deserowych
sok pomarańczowy 8 łyżek stołowych
ocet malinowy 3 łyżek stołowych
boczek wędzony 150 gramów
mięta 2 łyżek stołowych
lubczyk 3 łyżek stołowych
rzeżucha 4 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 sztuk
rukola 50 gramów
sałata dębolistna 1 sztuk

Wykonanie:

Wszystkie sałaty wraz z ziołami włożyć do salaterki i wymieszać. Boczek pokroić w kostkę, wytopić na suchej patelni. Ocet wymieszać z 3 łyżkami soku pomarańczowego i chrzanem, doprawić solą i pieprzem. Do sosu dodać boczek i polać sałatę.
Twarożek wymieszać ze śmietaną, musztardą, sokiem z cytryny i resztą soku pomarańczowego, doprawić solą i pieprzem. Polać sałatkę.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER