Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Truskawki w koniaku z bananami i orzechami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
truskawki 500 gramów
banan 1 sztuk
orzechy włoskie 10 sztuk
koniak 250 mililitrów
imbir według uznania

Wykonanie:

Banan pokroić w cienkie plastry. Orzechy uprażyć, następnie zetrzeć z nich skórkę. Owoce i orzechy przełożyć do słoja. Do koniaku dodać cukier i imbir, wymieszać. Koniakiem zalać truskawki z orzechami tak, aby były całkowicie przykryte. Słój szczelnie zamknąć i odstawić na kilka dni w ciemne, chłodne miejsce.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER