Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z kurczakiem i truskawkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z kurczaka 3 sztuk
margaryna 30 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
truskawki 150 gramów
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
słodka śmietana 100 mililitrów
keczup 1 łyżek stołowych
kwaśna śmietana 1 łyżek stołowych
awokado 2 sztuk
Sałata fryzyjska 5 sztuk
migdały 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Mięso pokroić w paski. Następnie oprószyć pieprzem i obsmażyć na margarynie. Mięso doprawić solą, wyjąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wystudzić.
Truskawki przekroić na pół. Sok cytrynowy wymieszać z cukrem i polać owoce.
Śmietanę ubijać kilka minut, dodać keczup i kwaśną śmietanę, delikatnie wymieszać. Sos doprawić solą i pieprzem.
Awokado obrać, przepołowić i pokroić w cienkie plastry. Mięso, truskawki i awokado przełożyć do salaterki, delikatnie wymieszać. Sałatkę polać sosem, podzielić na porcje, rozłożyć na talerzach na liściach sałaty, posypać migdałami.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER