Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Barszczyk czerwony na szybko

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziele angielskie 2 sztuk
pieprz 4 sztuk
liść laurowy 2 listków
woda 1000 gramów
ocet winny według uznania
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuk
barszcz czerwony w proszku Knor 10 łyżek deserowych

Wykonanie:

do garnka wlać 1 litr wody, dodać liść laurowy, pieprz, ziele angielskie ( pieprz i ziele można wcześniej rozgnieść) pokrojoną cebulę i czosnek - zagotować. Można wg uznania dodać ocet winny. Do tak ugotowanej podstawy dodajemy barszczyk czerwony Knora ( opakowanie na 18 porcji) - ok 10 łyżeczek deserowych - musimy sprawdzić jak smakuje.

Uwagi:

Barszczyk nie odbiega smakiem od przyrządzonego tradycyjnie, a jest szybszy w przygotowaniu.

Autor: elinka

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Wioletta WP

Data: 2010-12-16

Naczytalam sie chyba z dziesiec roznych przepisow na barszcz czerwony i z uszkami i z grzybami itd.itp. nawet obralam plan gotowania a potem znalazlam ten...o malo nie zemdlalam hahaha:-))

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

oj oj, barszczyk w proszku;/

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER