Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Ciemny makaron zapiekany z kapustą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 8
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron ciemny 1 sztuk
kapusta 0.5 sztuk
cebula 2 sztuk
olej słonecznikowy tłoczony na zimno 3 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 sztuk
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
bułka tarta razowa 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Obrać i umyć kapustę. Poszatkować na drobne kawałki. Zalać wrzątkiem, posolić i ugotować około 10 minut. Odlać wodę. Ugotować makaron: wrzucić go na osolony wrzątek i gotować około 20 minut. Również odlać wodę. Obrać cebulę i pokroić w drobną kostkę. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać dokładnie. Dodać przyprawy, poszatkowaną natkę pietruszki. Włożyć do formy posmarowanej olejem i wysypanej tartą bułką. Zapiec w piekarniku około 10-15 minut.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: black902

Data: 2010-08-03

z opisu chyba bardzo dobre tak wyglada

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

ciekawe i dobre

Autor: Floress

Data: 2008-12-20

dość ciężkie

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER