Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zupa ziemniaczana z rzodkiewką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kalarepa 2 sztuk
ziemniaki 500 gramów
ziele angielskie według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy 1 sztuk
wołowina 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
rzodkiewka 1 sztuk
śmietana 125 mililitrów
gałka muszkatołowa według uznania
masło 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Warzywa włożyć do garnka, dodać mięso, przyprawy, zalać 1500 ml wody. Gotować na wolnym ogniu około 2,5 godziny. Bulion przecedzić.
Ziemniaki i jedną kalarepę pokroić w kostkę, drugą kalarepę zetrzeć na tarce. Ziemniaki dusić 10 min. na maśle. Wlać 1000 ml bulionu i gotować 10 min.
Zupę przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wlać śmietanę, dodać kalarepę i zagotować.
Podawać z plasterkami rzodkiewki.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER