Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Boczniak po wiedeńsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
boczniak 1400 gramów
mąka 3 łyżek stołowych
bułka tarta 3 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Trzonki odciąć. Kapeluszy nie obierać, jedynie wytrzeć wilgotną ściereczką lub opłukać w wodzie. Obsuszyć, posolić i lekko popieprzyć z obydwu stron, obtoczyć w mące, jajkach i tartej bułce. Smażyć na wolnym ogniu, na złoty kolor. Podawać na gorąco z puree ziemniaczanym oraz marynowaną marchewką z groszkiem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

super przepis

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-19

Próbujemy.Boczniak jest zapominany

Autor: Izka

Data: 2009-04-10

Uwielbiam boczniaki! Już wiem, co bedzie na poświąteczny obiad:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER