Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Kapusta z grzybami

Opis:

Pyszna, wigilijna potrawa. Idealny dodatek do karpia :)
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 2 kilogramów
grzyby suszone 300 gramów
przyprawa do bigosu według uznania

Wykonanie:

Kapustę podgotować z odrobiną wody przez ok. 2 godziny, aż odparuje. Odlać wodę i dalej gotować przez godzinę. Grzyby opłukać, zalać gorącą wodą i poczekać aż nasiąkną. Pokroić w duże kawałki. Dodać do kapusty, wsypać przyprawę. Gotować na malutkim ogniu trzy dni, codziennie przez godzinę.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER