Użytkowników online: 5
kulinaria
« Powrót  

Naleśniki z serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śmietana 12 % 200 gramów
twaróg 500 gramów
olejek waniliowy 1 łyżek deserowych
cukier według uznania
cukier waniliowy 3 sztuk
jajko 1 sztuk
mleko 2 szklanek
mąka według uznania

Wykonanie:

Jajko roztrzepać z cukrem i cukrem waniliowym (1 torebka), dodać mleko, nadal ubijając dodawać mąkę, aż ciasto będzie konsystencji miodu (płynne, lekko gęste). Dodać olejek waniliowy.
Ser utrzeć ze śmietaną, cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę.
Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni, na oleju. Do każdego placka nałożyć farsz, zwijać ruloniki, najpierw zakładając boki ciasta, a następnie zwinąć (jak krokiety). Podawać z cukrem pudrem, można polać ajerkoniakiem, sosem toffi lub według uznania.

Uwagi:

Naleśniki można ułożyć na blasze i zapiec w piekarniku w temperaturze ok. 170 stopni, aż do zrumienienia.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER