Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Tandoori masala

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
tandoori masala czerwona według uznania
pierś z kurczaka 400 gramów
śmietana 18 400 gramów
cebula 2 gramów
korzeń imbiru według uznania
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
oliwa z oliwek według uznania
ryż 2 porcja

Wykonanie:

Pierś z kurczaka pokroić na ok. 3 cm kostki. Cebule, imbir, czosnek zetrzeć na papkę i dodać przyprawę tandoori masala czerwoną. Do tego wrzucić kawałki kurczaka surowego i odstawić na ok. 4h do lodówki. Wyjąć usmażyć na oliwie z oliwek i dodać śmietanę. Poczekać aż zgęstnieje podawać z ryzem.

Uwagi:

Przyprawa ta dostępna jest w sklepach z przyprawami świata itp. ma być czerwona i sypka i nieostra.

Autor: celina

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: smok

Data: 2011-03-29

Tandoori nieostra????Litości!!!!Nie kompromituj się.

Autor: rafpal

Data: 2010-10-11

danie dobre:)czas przygotowania skrocilbym jednak do 20minut.ryz najdluzej sie tu gotuje.pozdrawiam!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER