Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Biszkopt

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 7
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukier 1 szklanek
mąka 2 szklanek
jajka 6 sztuk
cukier waniliowy według uznania
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Oddzielić białka od żółtek i ubić z cukrem i cukrem waniliowym, na puszystą pianę. Powoli dodawać żółtka, cały czas ubijając. Do mąki dodać proszek do pieczenia i wsypywać do masy jajecznej, nie przestawać ubijać. ciasto wylać na blachę i wstawić do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika. Piec ok. 35 min.

Uwagi:

Gdy biszkopt będzie suchy, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto, aż trochę ostygnie. Uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić ciasto do ostygnięcia. W trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Amelka

Data: 2012-11-16

Po 35min pieczenia w temp 150stopni ciasto było na wpół surowe, piekłam 55min na złoto-pomarańczowy kolor i wyszło bradzo suche...;-(

Autor: BARABASIA

Data: 2009-09-17

BISZKOPT TO NAJPROSTSZA RZECZ NA ŚWIECIE. NIE ROZUMIEM GDZIE TU TRUDNOŚĆ

Autor: olenka

Data: 2009-07-18

ide sprobowac:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER