Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Babeczki z mandarynkami i czekoladą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 10
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mandarynki podzielone na cząstki 350 gramów
mąka 300 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
czekolada o smaku jogurtu, połamana 150 gramów
jajka 2 sztuk
mleko 1 szklanek
cukier 150 gramów
olej 90 mililitrów

Wykonanie:

Odłożyć 24 cząstki mandarynek do dekoracji, a resztę posiekać. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą, posiekanymi mandarynkami i czekoladą. Mikserem ubić jajka z mlekiem, cukrem i olejem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Poukładać na wierzchu po 2 cząstki mandarynek. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: lala

Data: 2011-09-12

pyszne babeczki ;)

Autor: Floress

Data: 2009-04-27

pyszne

Autor: elunia8762

Data: 2008-12-22

:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER