Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Babeczki z kokosem i żurawinami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 12
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czekolada biała połamana 125 gramów
mleko 1 szklanek
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
żurawina suszona 150 gramów
wiórki kokosowe 50 gramów
jajka 2 sztuk
cukier 100 gramów
olej słonecznikowy 90 mililitrów

Wykonanie:

Rozpuścić czekoladę z mlekiem na parze. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą, żurawinami i wiórkami kokosowymi. Mikserem ubić jajka z cukrem, olejem. Stopniowo dodawać suche składniki i stopioną czekoladę, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by ciasto wyrosło, ale pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. wyjąć z foremek i podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-27

dobre

Autor: monpol6

Data: 2009-04-07

Przepyszne

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER