Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Babeczki z imbirem, gruszkami i czekoladą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 10
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gruszko pokrojone w kostkę 2 sztuk
imbir w syropie 60 gramów
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
orzechy włoskie posiekane 75 gramów
kakao 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
cukier 100 gramów
masło miękkie 100 gramów
mleko 1 plastry
czekolada biała 125 gramów
połowki orzechów włoskich 12 sztuk

Wykonanie:

Gruszki wymieszać z łyżeczką syropu z imbiru. Osączony imbir drobno posiekać. przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą, orzechami i kakao. Mikserem ubić jajka z cukrem. stopniowo dodawać na przemian masło. mleko i suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Łyżką wmieszać gruszki i imbir. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, ale nie były przesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Rozpuścić czekoladę na parze. Polać babeczki i udekorować połówkami orzechów. Podawać, gdy czekolada zastygnie.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-27

dobre

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-21

Świetny przepis

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER