Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Placki chlebowe z pastą z grochu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka pszenna razowa 20 dekagramów
mąka sojowa 10 dekagramów
kminek 1 łyżek stołowych
siemie lniane 1 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
sól według uznania
groch 20 dekagramów
czosnek 2 ząbki
tymianek według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Mąkę wymieszać w misce razem, a następnie dodać pozostałe składniki: kminek, siemię, sól. Zagniatać ciasto dolewając małymi porcjami wodę, tak aby ciasto dało się formować. Formować placki, kłaść na blasze wysmarowanej olejem i piec kilkanaście minut na złoty kolor. Przygotować pastę: groch namoczyć na około 2 godziny, ugotować, odlać i przemielić przez maszynkę lub zmiksować dodając zmiażdżony czosnek. Powstanie jednolita masa, do której należy dodać sól i inne przyprawy. Masą smarować placki bezpośrednio przed spożyciem. Dekorować danie natką lub posiekaną cebulką.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER