Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Babeczki z bekonem i orzeszkami laskowymi

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 10
Składnik składniki Logo Ilość Czego
boczek chudy pokrojony w kostkę 250 gramów
cebula posiekana (mała) 1 sztuk
orzeszki laskowe posiekane 50 gramów
mąka 225 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jajka 2 sztuk
masło stopione 90 gramów
jogurt naturalny 0,5 szklanek
mleko 0,75 szklanek

Wykonanie:

Boczek podsmażyć na średnim ogniu 4 minuty, aż zbrązowieje, dodać cebulę i orzechy laskowe, smażyć jeszcze 4 minuty, aż cebula zmięknie.
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem i solą. mikserem ubić jajka z masłem, jogurtem i mlekiem. stopniowo dodawać suche składniki i boczek. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 190 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. wyjąć z foremek i podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-27

dziwne

Autor: elunia8762

Data: 2008-12-22

:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER