Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Babeczki z fetą i szpinakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 11
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szpinak świeży lub mrożony 250 gramów
mąka 350 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jajka 2 łyżek deserowych
olej 60 mililitrów
jogurt naturalny 250 mililitrów
feta pokrojona w kostkę 250 gramów

Wykonanie:

Szpinak ugotować w lekko osolonej wodzie (5 minut). Odcisnąć i posiekać. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem i solą. Mikserem ubić jajka z olejem i jogurtem. Stopniowo dodawać suche składniki. Dodać szpinak i fetę, wymieszać łyżką. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: alfreda

Data: 2011-02-23

A jak przepraszam dać dwie łyżki deserowe jajek?

Autor: monpol6

Data: 2009-04-07

Polecam, warto

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER