Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Babeczki z czarnymi oliwkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 16
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 8
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 350 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jajka 3 sztuk
olej 0,5 szklanek
mleko 1 szklanek
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
nitki szfranu 1 szczypta
oliwki czarne grubo posiekane 150 gramów
oliwki czarne 16 sztuk

Wykonanie:

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem i solą. Mikserem ubić jajka z olejem, mlekiem, ziołami i szafranem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania. Łyżką wmieszać oliwki. Ciasto włożyć łyżką do 16 foremek wysmarowanych masłem. Udekorować każdą czarną oliwką. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-27

niezbyt

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER